Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι τοκετού;

Η διαδικασία της γέννησης ενός μωρού είναι μία φυσική διαδικασία. Ωστόσο, πολλές γεννήσεις στον περίγυρό μου δεν πήγαν όπως αναμενόταν! Μωρό που κατεβαίνει με τον ποπό, πολύ στενή λεκάνη… οδηγούν σε καισαρική. Τι να περιμένω;

Τετάρτη, Φεβρουάριος 3rd, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ανώδυνου τοκετού, σου εξηγούν τους διαφορετικούς τύπους τοκετού. Έτσι, είσαι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο! Όπως και να έχει, μείνε ήσυχη, όλα θα πάνε καλά.

Φυσιολογικός τοκετός

Στα δύο τρίτα των περιπτώσεων, το μωρό κατεβαίνει με το κεφάλι, δηλαδή το κεφάλι του είναι προς τα κάτω και έχει μεγάλη κλίση. Τότε ο τοκετός διεξάγεται σύμφωνα με κάποια σημαντικά στάδια: Σπάνε τα νερά, συστολές, διαστολή του τραχήλου, εξώθηση… Αν το μωρό κατεβαίνει με τον ποπό, ο γιατρός μπορεί να προτιμήσει τον φυσιολογικό τοκετό, αν θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ή την καισαρική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να γίνει πρόκληση τοκετού: Όταν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία της μαμάς και/ή του μωρού, όταν ο τοκετός διαρκεί πολύ, ή όταν έχει περάσει η προβλεπόμενη ημερομηνία… Ή απλώς όταν η μητέρα και/ή η ιατρική ομάδα επιθυμούν να διεξαχθεί ο τοκετός συγκεκριμένη ημερομηνία για πρακτικούς λόγους. Τότε, γίνεται ένεση στη γυναίκα με ένα φάρμακο που θα προκαλέσει ή θα ενισχύσει τις συσπάσεις.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.