Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Εγκυμοσύνη στα 40 & Προγεννητικός Έλεγχος

«Είμαι 40 ετών και είναι ώρα να αποκτήσω παιδί.  Αναγνωρίζω ότι ίσως είναι λιγότερο εύκολο πια, αλλά δεν ανησυχώ. Δηλαδή όλες αυτές οι διάσημες ηθοποιοί, γιατί να λάμπουν με το μωρό στην αγκαλιά τους, ακόμη κι αν έχουν περάσει τα 40; Τι πρέπει λοιπόν να κάνω για ασφαλή, υγιή και ομαλή εγκυμοσύνη μετά τα 40;»

Δευτέρα, Φεβρουάριος 1st, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Προγεννητικός έλεγχος για μια υγιή εγκυμοσύνη!

«Μην περιμένεις!» , αυτό λένε συνήθως οι γυναικολόγοι στις γυναίκες που εκφράζουν επιθυμία να αποκτήσουν μωρό και κοντεύουν τα σαράντα. Γιατί αν και στατιστικά οι εγκυμοσύνες που πραγματοποιούνται πάνω από τα 40 είναι όλο και περισσότερες, υπάρχει ένας παράγοντας που δεν πρέπει να αγνοήσεις και αυτός είναι η μείωση της γονιμότητας μετά την ηλικία των 35 ετών. Έτσι, οι πιθανότητες να συλλάβεις κατά τη διάρκεια ενός κύκλου είναι 1 στις 4 στα 20, 1 στις 8 στα 35 και μόνο 1 στις 12 μετά τα 40.

Ο προγεννητικός έλεγχος είναι αυτός που θα αυξήσει τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης. Αν λοιπόν είσαι πάνω από 35 και δεν έχεις καταφέρει να μείνεις έγκυος ενώ προσπαθείς για τουλάχιστον 6 μήνες, τότε συμβουλεύσου τον γιατρό σου. Μετά από ενδελεχή προγεννητικό έλεγχο, ίσως σου προτείνει τεχνικές ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως τεχνητή γονιμοποίηση, δωρεά ωαρίων ή άλλες.

Αν και οι διάφορες τεχνικές ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ίσως φανούν επίπονες για το σώμα σου, ίσως επιβαρύνουν την ψυχολογία σου, να ξέρεις ότι θα λάβεις το καλύτερο δώρο της ζωής σου πολύ σύντομα! Το μωρό σου στην αγκαλιά σου!

Οι θεραπείες αυτές ενδεχομένως να σε  δυσκολέψουν λίγο περισσοτερο τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, αλλά μετά σύντομα θα λάβεις το καλύτερο δώρο της ζωής σου. Το μωράκι σου στην αγκαλιά σου!

 

 

 

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.