Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η διατροφή του μωρού σου

Φαντάσου το εξής. Το μωρό σου, αυτό το αγγελούδι, μόλις κάτσει για φαγητό, αρχίζει να φτύνει με μαεστρία και ρυθμό μία-μία τις μπουκίτσες του μπρόκολου, κοιτάζοντάς σε στα μάτια. Εσύ, ξεστομίζεις μεταξύ απόγνωσης και μητρικής αγάπης «φάε καλό μου το μπρόκολο, είναι η δύναμή σου»….

Δευτέρα, Φεβρουάριος 1st, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, αυτά που σου έλεγε η μαμά σου, θα τα πεις κι εσύ. Η Οδύσσεια της σωστής διατροφής ξεκινά και ώσπου να ενστερνιστεί το παιδί σου τις σωστές διατροφικές συνήθειες, θα χρειαστείς όλα τα αποθέματα ψυχραιμίας!

Δες παρακάτω μερικά αποτελέσματα ερευνών για τη διατροφή των βρεφών προκειμένου να ξέρεις τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις

  • Το πεπτικό σύστημα του παιδιού δεν ωριμάζει πλήρως πριν από την ηλικία των 2 ετών. Κι όμως, το 50% των μωρών ηλικίας μεταξύ 13 και 18 μηνών τρώνε το ίδιο φαγητό με τους γονείς τους! Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να ευαισθητοποιηθεί το έντερο και να επηρεαστεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Το 30% των παιδιών ηλικίας από 6 μηνών έως 2 ετών παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου και το 4,2% αναιμία.
  • Συνήθως, τα παιδιά 6-36 μηνών καταναλώνουν περισσότερες πρωτεΐνες (απλό αγελαδινό γάλα –αυτό που καταναλώνουν οι ενήλικες-, κρέας, ψάρι, ιδίως αβγά) από ό,τι θα έπρεπε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερο βάρος από ό,τι πρέπει και διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν αργότερα παιδική παχυσαρκία. Η σωστή δόση πρωτεϊνών είναι 20g/την ημέρα μέχρι την ηλικία των 12 μηνών και έπειτα 30g/την ημέρα μέχρι την ηλικία των 3 ετών.
  • Περισσότερα από τα μισά βρέφη καταναλώνουν πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Στην Ελλάδα τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί ανησυχητικά, φέρνοντάς μας στην 1η θέση!
  • Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι το 5-15% των βρεφών ηλικίας 3-18 μηνών και περισσότερο από το 20% των βρεφών ηλικίας 18-24 μηνών δεν καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες τους σε ασβέστιο.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.