Μοιράσου το Άρθρο
X
Πώς να αναπτύξεις έναν ισχυρό δεσμό με το μωρό σου

Πώς να αναπτύξεις έναν ισχυρό δεσμό με το μωρό σου;

Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις το δεσμό με το μωρό σου.

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσεις να δένεσαι με το μωρό που περιμένεις. Εδώ θα βρεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο αλλά και τρόπους για να αρχίσει να αναπτύσσεται η σχέση του μπαμπά με το μωρό.

Τρίτη, Ιανουάριος 16th, 2018

Κάνε μασάζ και τρίψε απαλά την κοιλιά σου

Από την αρχή σχεδόν, το μωρό σου αντιλαμβάνεται πώς νιώθεις. Τα αυτιά του, τα μάτια του και η γλώσσα του σχηματίζονται, οπότε το άγγιγμα και ο ήχος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεκινήσεις.

 • Καθησύχασε το μωρό σου βάζοντας τα χέρια σου πάνω στην κοιλιά σου και τρίβοντάς την απαλά.
 • Δοκίμασε να κάνεις ασκήσεις αναπνοής ή διαλογισμό για να μένεις ήρεμη και θετική. Όσο πιο χαρούμενη και πιο χαλαρή είσαι, τόσο πιο χαρούμενο και πιο χαλαρό θα είναι και το μωρό σου.

Να τρως μεγάλη ποικιλία από υγιεινές τροφές

Μέχρι την 20η εβδομάδα, το μωρό σου έχει ήδη αναπτύξει γευστικούς κάλυκες και μαθαίνει να προτιμά τα φαγητά που τρως.

 • Άρχισε να το ενθαρρύνεις να αναπτύξει μια προτίμηση στις υγιεινές τροφές. Σιγουρέψου λοιπόν, ότι ακολουθείς μια καλά ισορροπημένη και πλούσια διατροφή.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Στο δεύτερο τρίμηνο, το μωρό σου θα μπορεί να ακούει τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σου - όπως τον χτύπο της καρδιάς σου, την αναπνοή σου και την κοιλιά σου να γουργουρίζει. Και εσύ θα αρχίσεις να αισθάνεσαι τις κινήσεις του, παρ’ όλο που στην αρχή θα είναι δύσκολο να τις αντιληφθείς.

 • Ένα ζεστό μπάνιο με κεριά και χαλαρωτική μουσική είναι ένας καλός τρόπος να χαλαρώσεις. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και επικεντρώσου στις κινήσεις του μωρού σου. Σιγουρέψου ότι το νερό δεν είναι υπερβολικά ζεστό, αφού κάτι τέτοιο δεν είναι καλό για κανέναν από τους δύο σας.

Μίλησε στην κοιλιά σου

Μέχρι την 29η εβδομάδα, το μωρό σου θα αρχίσει να ανταποκρίνεται σε εξωτερικούς ήχους, όπως η μουσική ή οι φωνές.

 • Βοήθησε το μωρό σου να συνηθίσει από τώρα τη φωνή σου, έτσι ώστε να του είναι ένας γνώριμος ήχος όταν γεννηθεί και να είναι εύκολο να το καθησυχάσεις.
 • Μπορείς να μιλάς, να διαβάζεις και να τραγουδάς στο μωρό σου - μπορεί να μη νιώθεις άνετα στην αρχή, αλλά σύντομα θα το συνηθίσεις.
 • Βάλε τη μουσική που σου αρέσει – jazz ή heavy metal, δεν έχει σημασία!

Το δέσιμο του μπαμπά με το μωρό

Οι μαμάδες δένονται με το μωρό τους χωρίς καν να το σκεφτούν. Οι σύντροφοί τους, όμως, δεν έχουν την ίδια σωματική εγγύτητα, γι’ αυτό εδώ σου παραθέτουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο μπαμπάς να δοκιμάσει δραστηριότητες που ευνοούν το δέσιμο γονιού και παιδιού.

 • Ζήτησε από τη μαμά να σου πει πότε κουνιέται το μωρό και προσπάθησε να το αισθανθείς και μόνος σου.
 • Μίλα στο μωρό – μπορεί να νιώσεις αμήχανα στην αρχή, αλλά κάνε το!
 • Πήγαινε μαζί με τη μαμά σε όλα τα μαθήματα προγεννητικής αγωγής. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιραστείς τυχόν ανησυχίες, αλλά, το σημαντικότερο, για να αρχίσεις να αισθάνεσαι σαν γονιός.
 • Πηγαίνετε μαζί να διαλέξετε πράγματα για το μωρό – θα σας βοηθήσει και τους δύο να ενθουσιαστείτε για τον ερχομό του στον κόσμο.

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 0/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.