Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Παππούς, Γιαγιά & Εγγόνι

Οι σύγχρονοι παππούδες απολαμβάνουν πλήρως τη ζωή. Είναι δυναμικοί, αθλούνται, ταξιδεύουν και παραμένουν δραστήριοι. Λατρεύουν όμως να ασχολούνται και με τα εγγόνια τους. Σε βοηθούν σημαντικά να διαχειριστείς την καθημερινότητά σου, με την προϋπόθεση ότι δε θα τους ζητήσεις να παραιτηθούν από τις δραστηριότητες και την ελευθερία τους!

Τετάρτη, Φεβρουάριος 3rd, 2016

Το Nestlé Baby & Me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Ανάμεσα σε επιθυμίες, συμβιβασμούς, επικοινωνία και πολύ ευτυχισμένες στιγμές, κάθε οικογένεια διαμορφώνει και αναδιαμορφώνει καθημερινά αυτή την τόσο ιδιαίτερη σχέση.

Ένας ξεχωριστός ρόλος!

Οι παππούδες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός παιδιού. Στη γλώσσα της ψυχολογίας, θα λέγαμε ότι αποτελούν «φορείς δευτερεύουσας κοινωνικοποίησης». Του μεταδίδουν σαφώς, όπως και οι γονείς, ορισμένες αξίες και του δείχνουν μια άλλη οπτική του κόσμου. Μαθαίνοντας στο παιδί την οικογενειακή ιστορία το εντάσσουν στο χρόνο και το συνδέουν με το παρελθόν και το παρόν.

Του δείχνουν παλιές φωτογραφίες, του μιλούν για τα παιδικά χρόνια της μαμάς του ή του μπαμπά του… Με λίγα λόγια, αποτελούν σημαντικό σημείο αναφοράς και αντιπροσωπεύουν τις ρίζες που βοηθούν το παιδί να μεγαλώσει. Έτσι, με τη φροντίδα, την προστασία και την καθοδήγηση αυτών των δύο γενεών, των παππούδων του και των γονιών του, το παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει το μέλλον με σιγουριά.

Επίσης, οι παππούδες κάνουν με τα εγγόνια τους όσα δεν προλαβαίνουν πάντοτε να κάνουν οι γονείς. Παίζουν μαζί τους, τα πηγαίνουν βόλτες στη φύση, επισκέπτονται μουσεία… Με αυτή την έννοια, ο ρόλος τους είναι συμπληρωματικός!

 

Μαρία, μαμά της Κατερίνας:

"Οι γονείς μου τρελαίνονται να ασχολούνται με την κόρη μου, να την προσέχουν κάποια βράδια ή να την πηγαίνουν διακοπές. Όμως μερικές φορές την κακομαθαίνουν πολύ και την αφήνουν να κάνει ό,τι θέλει. Πώς να βρω τη σωστή ισορροπία και να κάνω σωστή κατανομή των ρόλων;"

Περισσότερα

Σχετικά
Οι μαμάδες κοιτάνε αυτό το άρθρο 5/5
avatar
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.