Μοιράσου το Άρθρο
X
24η εβδομαδα κυησησ
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

24η Εβδομάδα Κύησης - 2ο Τρίμηνο

Ακούς την αγαπημένη του μουσική; Ναι, το μωρό σου αντιδρά στους ήχους. Κι όλα αυτά, στην 24η εβδομαδα κυησησ σου. Διάβασε περισσότερα για αυτή.

Πέμπτη, Ιανουάριος 3rd, 2019

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού

24η εβδομάδα κύησης: Το μωρό σου σταθεροποιεί τις απολήξεις του εγκεφαλικού ιστού και γίνεται σαφώς πιο δεκτικό σε ερεθίσματα από τα αισθητήρια όργανά του. Έτσι, αρχίζει σταδιακά να απομνημονεύει εμπειρίες. Γεύεται τις γεύσεις που μοιράζεσαι μαζί του, αντιλαμβάνεται τη μυρωδιά σου, ξεκινά να αντιδρά σε ήχους. Έχει συνηθίσει ένα συγκεκριμένο ηχοτοπίο, τον χτύπο της καρδιάς σου, την αναπνοή σου, ακόμη και το γουργουρητό από το στομάχι σου και πλέον μπορεί να τα διαχωρίσει από τη βαβούρα του έξω κόσμου, τους νέους ήχους που το περιβάλλουν. Η μουσική, η φωνή σου, η φωνή του μπαμπά. Μπορείς πια να του εξηγείς. Να του μιλάς. Να του λες τι βλέπεις, τι ακούς, τι αισθάνεσαι. Από τη γέννησή του θα αναγνωρίσει λοιπόν τη φωνή σου καθώς και εκείνη του πατέρα του. Ακόμη μπορεί και να θυμηθεί τη μουσική που αγαπάς. Μάλλον έχεις το πιο έξυπνο μωρό του κόσμου!

Τι συμβαίνει στο σώμα σου

Όταν η μαμά γελάει, το μωρό καταλαβαίνει! Ναι, είναι γεγονός ότι η αντίληψή του είναι αρκετά αναπτυγμένη, σε επιπρόσθετα της φυσικής του ανάπτυξης. Όταν είσαι χαρούμενη, το καταλαβαίνει και το απολαμβάνει. Όταν είσαι απασχολημένη, μπορεί να καταλάβει την υπέρενταση σου. Προσπάθησε να αποβάλεις το άγχος της καθημερινότητάς σου γιατί το καταλαβαίνει. Προσπάθησε να μην είσαι υπερ-απασχολημένη είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι. Αν και δεν μπορούμε να είμαστε σε κατάσταση ζεν όλη μέρα, κάθε μέρα, μία ήρεμη μαμά είναι αυτό που το μωρό χρειάζεται!

Η διατροφή σου

Πρέπει να διασφαλίσεις ότι λαμβάνεις αρκετό σίδηρο στη διατροφή σου. Και αυτό γιατί, αν η διατροφή σου είναι φτωχή σε σίδηρο, το μωρό θα απορροφήσει τις ποσότητες σιδήρου που χρειάζεται από τις δικές σου αποθήκες σιδήρου.  Αυτό, σημαίνει ότι έχεις ρίσκο να πάθεις αναιμία. Η αναιμία μπορεί να παρουσιαστεί και μετά τη γέννα ή να επιδεινωθεί με τον τοκετό. Φρόντισε να λαμβάνεις τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, συκώτι, φακές, κρόκους αυγού. Αν ο γιατρός σου το κρίνει απαραίτητο, προμηθεύσου άμεσα ένα συμπλήρωμα σιδήρου. Αλλά πάντα να ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού σου!

Extra tips

Όλοι τώρα ξέρουν ότι είσαι έγκυος. Μάλιστα, μπορεί και να μαντεύουν το φύλο του παιδιού από το σχήμα της κοιλιάς. Λένε λοιπόν ότι, αν κοιλιά σου είναι ψηλά έχεις κορίτσι, αν είναι χαμηλά έχεις αγόρι. Οι ερμηνείες αυτές μπορεί να ποικίλουν, αλλά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουν κάποια ιατρική βάση.  Διάσκεδασέ το όμως. Γιατί αυτή η περίοδος της ζωής σου είναι μοναδική. Και αν θες να μάθεις το φύλο ρώτα το γιατρό σου την ώρα του υπέρηχου.

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.