Μοιράσου το Εργαλείο
X

Συχνές Ερωτήσεις

Πως λειτουργεί

FAQ

Βρεφικό Γάλα σε σκόνη – Γενικές Ερωτήσεις

Ποιο γάλα είναι καλύτερο για πρώην θηλάζον βρέφος 5 μηνών; Κατσικίσιο ή αγελαδινό;

Παρά τους μύθους που υπάρχουν για το κατσικίσιο γάλα, η αλήθεια είναι ότι τα δύο προϊόντα είναι εξαιρετικά όμοια. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι το ένα υπερτερεί του άλλου. Για ένα βρέφος 5+ μηνών μπορείς να επιλέξεις ένα γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας αγελαδινό ή κατσικίσιο. Το αγελαδινό όμως θα σου δώσει πολύ περισσότερες επιλογές και ενδεχομένως την εγγύηση κάποιων εταιρειών οι οποίες έχουν χρόνια εξειδίκευση στην παρασκευή βρεφικού γάλακτος. Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να συμβουλευτείς τον παιδίατρο σου ο οποίος έχει τη γνώση και την εμπειρία να σου προτείνει κάτι που είναι απολύτως κατάλληλο για το μωρό σου.

Σχετικά με το ερώτημα αγελαδινό η κατσικίσιο μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες εδώhttps://www.nestlebaby.gr/katsikisio-h-ageladino-gala 

Κάθε πότε αλλάζουμε μπιμπερό; Αλλάζουμε όλο το μπιμπερό ή μόνο τη θηλή;

Ως γενικός κανόνας καλό είναι να ανανεώνεις τα μπιμπερό τουλάχιστον κάθε χρόνο. Αυτό όμως δεν ισχύει με ακρίβεια για όλα τα μπιμπερό. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν στις προδιαγραφές τους μεγαλύτερα και κάποιοι μικρότερα χρονικά διαστήματα. Εξαρτάται από το μπιμπερό που χρησιμοποιείς. Θα προτείναμε να συμβουλευτείς το βιβλίο οδηγιών του μπιμπερό που έχεις επιλέξει ή να επικοινωνήσεις με την εταιρεία κατασκευής του για πιο αναλυτικές πληροφορίες. Γενικές πληροφορίες για μπιμπερό μπορείς να βρεις εδώhttps://www.nestlebaby.gr/mpimpero-sosti-epilogi

Μετά τους 12 μήνες γιατί να δώσω εμπλουτισμένο παιδικό ρόφημα γάλακτος και όχι απλό γάλα;

Ένα ρόφημα γάλακτος για παιδιά άνω του έτους έχει μερικά σημεία τα οποί το κάνουν να είναι κατάλληλο και σχεδιασμένο για τις ανάγκες της προ νηπιακής και νηπιακής ηλικίας.  Περιέχει λιγότερη ποσότητα πρωτεΐνης στα πρότυπα του μητρικού γάλακτος. Αυτό βοηθά το παιδί να παίρνει όση πρωτεΐνη χρειάζεται και όχι επιπλέον ποσότητα πρωτεΐνης.

Ένα ρόφημα γάλακτος για παιδιά 1+ ετών περιέχει πολύτιμα λιπαρά όπως Ω3 και Ω6 ενώ το απλό αγελαδινό περιέχει 100% κορεσμένα λιπαρά.

Ένα ρόφημα γάλακτος περιέχει έναν πλούσιο εμπλουτισμό από απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα και με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε ανάγκες που ενδεχομένως μας έχουν ξεφύγει μέσω της υπόλοιπης διατροφής όπως βιταμίνη D, σίδηρο, βιταμίνες Β. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά παιδιά στην ηλικία άνω του έτους γίνονται δύσκολα στο φαγητό ειδικά με ορισμένα τρόφιμα.

Ένα ρόφημα γάλακτος φροντίζει ώστε να λαμβάνει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για να μεγαλώσει σωστά. Ο αντίστοιχος εμπλουτισμός δεν υφίσταται εξ’ ορισμού στο απλό αγελαδινό γάλα. Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.nestlebaby.gr/boro-na-doso-fresko-gala-sto-paidi-moy  

Και εδώhttps://www.nestlebaby.gr/to-gala-den-einai-mono-asvestio  

Θηλάζαμε και τώρα δεν θέλει καθόλου μπιμπερό. Πώς μπορώ να τον μάθω;

Αρχικά θα πρέπει να σου πούμε ότι το μητρικό γάλα είναι ότι καλύτερο μπορείς να του προσφέρεις. Πριν αποφασίσεις να περάσεις σε ένα βρεφικό γάλα είναι σημαντικό να το συζητήσεις με τον παιδίατρο σου καθώς η απόφαση σου αυτή θα είναι δύσκολο μετά να αντιστραφεί. Αν το έχεις ήδη αποφασίσει είναι σημαντικό αρχικά να δημιουργήσεις κατά τη διάρκεια του γεύματος ένα κλίμα αντίστοιχο με αυτό που είχες όταν θήλαζες. Ηρέμησε, κάτσε αναπαυτικά με το μωρό σου, επίλεξε ένα σημείο με ησυχία και χωρίς πολύ κόσμο την ώρα του φαγητού και προσπάθησε να το ταΐσεις αφιερώνοντας του αυτήν την ώρα…είναι η δική σας ώρα. Είναι πιθανό το μωρό σου να μη θέλει όλες τις θηλές από όλα τα μπιμπερό οπότε καλό είναι να δοκιμάσεις μερικές εναλλακτικές. Αν έχεις τη δυνατότητα μάλιστα, πριν διακόψεις το θηλασμό, καλό είναι να προσπαθήσεις να ταΐσεις το μωρό σου με μπιμπερό με το δικό σου γάλα ώστε πριν συνηθίσει στο νέο γάλα να έχει συνηθίσει το νέο τρόπο ταΐσματος. Αν συνεχίζεις να έχεις δυσκολίες θα πρέπει να συμβουλευτείς τον παιδίατρο σου ώστε μαζί να βρείτε την κατάλληλη λύση.

Μάθε περισσότερα για το πρώτο μπιμπερό εδώhttps://www.nestlebaby.gr/mpimpero-gia-neogennita-mia-nea-synitheia

Και εδώhttps://www.nestlebaby.gr/mpimpero-sosti-epilogi 

Βρεφικό Γάλα σε σκόνη – Οδηγός αποστείρωσης μπιμπερό

Πώς γίνεται η σωστή αποστείρωση του μπιμπερό; Είναι απαραίτητος ο αποστειρωτής;

Η αποστείρωση μπορεί να γίνει βράζοντας τα σκεύη για 5 λεπτά σε κατσαρόλα και αφήνοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη μετά το βρασμό λίγα λεπτά και μέχρι τη χρήση τους. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάποιος αποστειρωτής. Ο αποστειρωτής προσφέρει πρακτικότητα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Συμβουλευτείτε το φυλλάδιο οδηγιών του κατασκευαστή για να δείτε λεπτομέρειες όσον αφορά τη διαδικασία αποστείρωσης της συσκευής σας καθώς και το χρόνο ισχύς της αποστείρωσης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πώς γίνεται η σωστή αποθήκευση των αποστειρωμένων μπιμπερό;

Αν πρόκειται για αποστείρωση με βρασμό τα σκεύη διατηρούνται αποστειρωμένα για λίγα λεπτά όση ώρα η κατσαρόλα μας «κρατάει» θερμοκρασία αλλά δεν ακουμπούμε τα σκεύη μετά το βρασμό και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην κατσαρόλα μέχρι τη χρήση. Αν πρόκειται για αποστειρωτή, συνήθως (ανάλογα τον κατασκευαστή) η αποστείρωση κρατά αρκετή ώρα (ή ώρες) αρκεί συνήθως να μην ανοίξουμε το καπάκι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστείρωσης. Σε αυτήν την περίπτωση ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ισχύει η αποστείρωσή. Συμβουλευτείτε το φυλλάδιο οδηγιών του αποστειρωτή σας. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα αποστειρωμένα σκεύη για μεγαλύτερα διαστήματα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πέραν των παραπάνω χρονικών διαστημάτων, η αποστείρωση δεν κρατά και θα πρέπει να επαναληφθεί πριν τη χρήση.

Μέχρι ποια ηλικία αποστειρώνουμε;

Το κρίσιμο στάδιο της αποστείρωσης είναι το διάστημα όπου το μωρό παίρνει το βρεφικό γάλα ως αποκλειστική διατροφή. Μετά από αυτό το διάστημα και κατά την εισαγωγή στερεών τροφών στο διαιτολόγιο του, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να αποφασίσετε μαζί τις κατάλληλες συνθήκες προετοιμασίας του βρεφικού γάλακτος οι οποίες ταιριάζουν στο δικό σας μωρό.

Βρεφικό Γάλα σε σκόνη – Προετοιμασία & Κατανάλωση γάλακτος

Σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι το νερό όταν βάζουμε τη σκόνη;

Όταν βάζουμε τη σκόνη θα πρέπει το νερό να είναι χλιαρό, περίπου σε θερμοκρασία σώματος (κοντά στους 37 βαθμούς κελσίου). Οπότε πρώτα βράζουμε το νερό και πριν την ανασύσταση περιμένουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.

Το ήδη ζεσταμένο γάλα, μπορούμε να το ζεστάνουμε όταν κρυώσει ή φτιάχνουμε άλλο;

Όχι, το έτοιμο ανασυσταμένο γάλα πρέπει να καταναλώνεται αμέσως και το υπόλειμμα πρέπει να απορρίπτεται μετά από κάθε γεύμα. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε και να το ξαναζεστάνουμε.

Πόση ώρα μετά την παρασκευή του γάλακτος μπορεί να καταναλωθεί;

Το γάλα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως μετά την ανασύσταση. Μόλις το μωρό σας ολοκληρώσει το γεύμα του, θα πρέπει το υπόλειμμα να πεταχτεί.

Αν πας βόλτα έξω πώς ετοιμάζεις το γαλατάκι του μωρού;

Αποστειρώνουμε όλα τα σκεύη πριν τα πάρουμε μαζί μας στη βόλτα. Βάζουμε το νερό που έχει βράσει σε ένα μεταλλικό θερμός για να διατηρηθεί ζεστό.

Τοποθετούμε τα αποστειρωμένα μπιμπερό σε ένα επίσης αποστειρωμένο δοχείο φαγητού ώστε να τα προστατεύσουμε από τα μη αποστειρωμένα τοιχώματα της τσάντας.

Για τη μεταφορά της σκόνης μπορούμε να πάρουμε το μεταλλικό κουτί μαζί μας ως έχει με κλειστό το καπάκι ή εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικούς δοσομετρητές – σκεύη που υπάρχουν στην αγορά ώστε να πάρουμε μαζί μας μόνο την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Στην τελευταία περίπτωση βεβαιώνουμε ότι το σκεύος που τοποθετούμε τη σκόνη είναι καθαρό και δεν έχει υγρασία.

Όταν έρθει η ώρα του γεύματος ελέγχουμε το βρασμένο νερό να είναι στη σωστή θερμοκρασία (χλιαρό – περίπου σε θερμοκρασία σώματος) και κάνουμε την ανασύσταση κανονικά βάσει οδηγιών.

Πόσα μπιμπερό γάλα χρειάζεται περίπου ένα νεογέννητο ανά ημέρα;

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον πίνακα δοσολογίας – διατροφής που έχει πάνω το γάλα που έχετε επιλέξει.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος ταΐσματος για ασφάλεια και για αποφυγή κολικών ή άλλων συχνών προβλημάτων πέψης;

Ταΐζουμε πάντα το μωρό σε όρθια θέση με πολύ ελαφριά κλίση προς τα πίσω.

Όταν ταΐζουμε το μωρό, είμαστε ήρεμοι, κοιτάμε το μωρό μας και απολαμβάνουμε τη στιγμή. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε αυτήν τη στιγμή σαν τη δική μας στιγμή.

Δεν μιλάμε δυνατά, αποφεύγουμε εκείνη την ώρα τις συνεννοήσεις με τους γύρω μας.

Επιλέγουμε ένα μέρος για το τάισμα που νιώθουμε άνετα εμείς και το μωρό μας, με ήπιο φωτισμό, ησυχία, αναπαυτικότητα. Προσφέρουμε μια χαλαρωτική στιγμή φαγητού.

Ταΐζουμε την ποσότητα που το μωρό χρειάζεται. Όχι παραπάνω απλά και μόνο για να τελειώσει το μπιμπερό.

Μετά το φαγητό κρατάμε το μωρό σε όρθια θέση χωρίς να κάνουμε έντονες κινήσεις και κυρίως χωρίς να κάνουμε κινήσεις πάνω κάτω καθώς μπορεί να προκαλέσουν αναγωγές. Κάνουμε αγκαλίτσα και μία ελαφριά κίνηση αριστερά δεξιά.

Περιμένουμε να ρευτεί πριν ξαπλώσουμε το μωρό.

Για τη σωστή προετοιμασία θα χρειαστούμε καινούργιο αποκλειστικό βραστήρα;

Η θερμοκρασία του νερού σε επίπεδου βρασμού εγγυάται την αποστείρωση του. Δεν χρειάζεται να έχετε καινούριο βραστήρα ή/και αποκλειστικό βραστήρα για την προετοιμασία του γάλακτος.

Το γάλα δεν διαλύεται σωστά ή κάνει σβώλους ή είναι πολύ πηχτό για να περάσει από τη θηλή του μπιμπερό. Τι να κάνω;

  1. Χρησιμοποιούμε μπιμπερό με αρκετό χώρο (~300ml) στο μπουκάλι για ανάδευση και ανασύσταση. Ένα πολύ μικρό μπιμπερό (π.χ. μπιμπερό 250 ml σε συνδυασμό με 230ml νερό) δεν αρκεί καθώς το νερό αυξάνει τον όγκο του τελικού προϊόντος και δεν αναδεύεται σωστά.​
  1. Ρυθμίζουμε τη θηλή του μπουκαλιού στη μεγαλύτερη ροή.​
  1. Κάνουμε την ανασύσταση με νερό χλιαρό (35-37 βαθμούς) και όχι καυτό ή πολύ ζεστό. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού οδηγεί σίγουρα σε σβόλιασμα (ενώ καταστρέφει και τα συστατικά).​
  1. Εναλλακτικά η ανασύσταση μπορεί να γίνει σε δύο στάδια: Αρχικά βάζουμε τη μισή ποσότητα σκόνης (αλλά ολόκληρη ποσότητα νερού) και αφού διαλυθεί η αρχική ποσότητα προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Σημαντικό εδώ να μην μπερδευτούμε στο πόσες μεζούρες πρέπει να έχει το τελικό προϊόν. ​
  1. Αν δοκιμαστούν τα παραπάνω και συνεχίζει το πρόβλημα επιλέγουμε μία θηλή μεγαλύτερο νούμερο ώστε να αυξήσουμε περαιτέρω τη ροή.​
  1. Χρησιμοποιούμε μόνο τη μεζούρα που υπάρχει μέσα στο κουτί.​
  1. Επιβεβαιώνουμε ότι το κουτί έχει ανοιχτεί εντός 3 εβδομάδων και όχι αργότερα. 

Πόση ώρα μετά την ανασύσταση διατηρείται το βρεφικό γάλα και μπορώ να το δώσω στο μωρό μου;

Η αλλοίωση ενός βρεφικού γάλακτος μετά την ανασύσταση του μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες οι οποίοι δεν σχετίζονται μόνο με το χρόνο παραμονής του γάλακτος στο σκεύος. Ενδεικτικά ορισμένοι επιπλέον παράγοντες είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η ποσότητα του γάλακτος που υπολείπεται στο μπιμπερό σε σχέση με το προϊόν που καταναλώθηκε, το υλικό του σκεύους.

Η εταιρεία μας έχει μελετήσει διεξοδικά αυτούς τους παράγοντες και γι’αυτό προτείνουμε ως ασφαλέστερη μέθοδο παρασκευής και συντήρησης του προϊόντος τη διαδικασία που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία μας και συγκεκριμένα:

•  Παρασκευάστε σύμφωνα με τις οδηγίες ένα γεύμα κάθε φορά και ταΐστε το μωρό σας αμέσως μετά την ανασύστασή του

•  Μην κρατάτε το γάλα που περίσσεψε, πετάξτε το υπόλειμμα

•  Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, καταναλώστε τη σκόνη εντός 3 εβδομάδων

Οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν για όλα τα βρεφικά γάλατα και ροφήματα γάλακτος σε σκόνη της Nestlé.

NaturNes Bio επιδόρπια από Βιολογικό γάλα

Που αναγράφεται η ηλικία κατανάλωσης;

Η ηλικία κατανάλωσης αναγράφεται επάνω δεξιά στη χάρτινη συσκευασία της τετράδας.

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να το δώσω στο παιδί μου;

Το προϊόν είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά από 6 μηνών και πάνω και μπορούν να το καταναλώσουν μέχρι και ενήλικες.

Μπορεί να καταναλωθεί από ενήλικες;

Ασφαλώς. Πρόκειται για ένα θρεπτικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με δημητριακά ή με οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας, όπως ακριβώς το κλασικό γιαούρτι. Είναι βιολογικό προϊόν και δεν περιέχει ζάχαρη.

Το πήρα από το ψυγείο αλλά μπορώ να το αποθηκεύσω εκτός αυτού;

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι υπέρ υψηλής παστερίωσης. Η επεξεργασία αυτή του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να αποθηκευτεί και εκτός ψυγείου πριν το άνοιγμα. Ωστόσο, για μία γευστικότερη εμπειρία συνιστάται η διατήρηση του στο ψυγείο για να είναι δροσερό. Μετά το άνοιγμα διατηρείται αποκλειστικά στο ψυγείο και καταναλώνεται εντός μίας ημέρας.

Πως γίνεται ένα προϊόν ψυγείου να έχει διάρκεια ζωής 9 μήνες;

Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η ποιότητα του τροφίμου ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά. Το προϊόν παράγεται με μέθοδο υψηλής παστερίωσης ώστε να καταστραφούν όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί ενώ ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η διατροφική του αξία. Για το λόγο αυτό μπορεί και διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ ταυτόχρονα η δροσερή και φρουτώδης γεύση του (στους κωδικούς με τα φρούτα) αναδεικνύεται μέσα από τη διατήρησή του στο ψυγείο.

Γιατί δεν αναγράφεται ότι είναι γιαούρτι;

Η ονομασία «Γιαούρτι» ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες νομοθεσίας. Θα πρέπει να παράγεται μετά από πήξη του γάλακτος, με τη χρήση συγκεκριμένων μικροοργανισμών, που θα πρέπει να υπάρχουν στο προϊόν μέχρι την ημερομηνία ανάλωσής του. Τα NaturNes Bio, για λόγους απόλυτης ασφάλειας έχουν υποστεί αποστείρωση ώστε να διατηρούνται και εκτός ψυγείου με αποτέλεσμα να λείπουν τα βακτήρια του κλασικού γιαουρτιού, ωστόσο η διατροφική τους αξία να παραμένει αναλλοίωτη.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα, πως μεταφέρονται μετά την παραγωγή τους;

Τα προϊόντα αυτά διακινούνται σε φορτηγά ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Αποθηκεύονται στις αποθήκες των σούπερ μάρκετς σε ψυγεία;

Αυτό είναι επιλογή και απόφαση του κάθε σούπερ μαρκέτ.

Υπάρχουν εκπτωτικά κουπόνια και δείγματα;

Πολύ συχνά μέσα στη χρονιά. Αν θέλεις, μπορείς να γραφτείς στο nestlebaby.gr ώστε να παρακολουθείς τα νέα μας, τις προσφορές μας, να έχεις πρόσβαση σε μοναδικά εργαλεία, όπως newsletters με ενδιαφέροντα άρθρα αλλά και να έχεις δωρεάν προσωποποιημένες συμβουλές από το διατροφολόγο μας.

Μπορώ να δοκιμάσω το προϊόν σε κάποιο σούπερ μάρκετ; Γίνονται γευστικές δοκιμές;

Κατά καιρούς διοργανώνουμε τέτοιου είδους προωθητικές ενέργειες.

Γιατί έχουν διαφορά τιμής με τα απλά γιαούρτια;

Γιατί οι πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι βιολογικές και όπως ασφαλώς γνωρίζεις είναι πιο ακριβές.

Μπορούν να καταναλωθούν από ενήλικες με δημητριακά;

Φυσικά. Κατά προτίμηση ολικής αλέσεως για ακόμη καλύτερη διατροφή. Όπως επίσης και με κριτσίνια, φρυγανιές ή ξηρούς καρπούς.

Τι άλλες επιλογές κατανάλωσης για ενήλικες υπάρχουν;

Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν βάση για υγιεινά smoothies ή να προσθέσεις λίγο μέλι, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, φτιάχνοντας γευστικά και θρεπτικά σνάκ.

Εάν βάλω μέλι θα το επιβαρύνω από άποψη θερμίδων; (Για κατανάλωση του προϊόντος από ενήλικα!)

Το προϊόν δεν περιέχει ζάχαρη. Έχει όμως μια ήπια γλυκιά γεύση λόγω των φρούτων (στους κωδικούς με φρούτα). Ωστόσο για όσους θέλουν περισσότερο γλυκιά γεύση, το μέλι είναι μια καλή επιλογή αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο αφού αποτελεί απλό σάκχαρο. 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι περιέχει 20 θερμίδες αλλά είναι αρκετό για να δώσει γλυκιά γεύση στη διατροφή μας.

Τι σημαίνει βιολογικό; Πως πιστοποιείται;

Βιολογικό ονομάζεται το τρόφιμο που ακολουθεί τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας, κάτι που πιστοποιείται από ανεξάρτητους επίσημους φορείς. Αυτό σημαίνει ότι η καλλιέργεια των πρώτων υλών γίνεται αποκλειστικά με οργανικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα.

Γιατί να σας πιστέψω; Θα ήθελα να δω τα πιστοποιητικά.

Η πιστοποίηση υπάρχει πάνω στις συσκευασίες των προϊόντων και γίνεται από ανεξάρτητο φορέα.

Το bio αναγράφεται στην ετικέτα;

Ναι.

Είναι εμπλουτισμένο προϊόν;

Όχι.

Περιέχουν χρωστικές, συντηρητικά και τεχνητά αρώματα;

Όχι, όπως απαιτείται από την τρέχουσα νομοθεσία.

Τι είναι οι γαλακτικές ζύμες;

Είναι ουσίες (φυσικοί μικροοργανισμοί) που χρησιμοποιούνται για το πήξιμο του γάλακτος ώστε να δημιουργηθεί η υφή του γιαουρτιού. Χρησιμοποιούνται σε όλες τις διαδικασίες ζύμωσης των τροφίμων.

Τι είναι το πυκνωτικό μέσο (πηκτίνη);

Είναι μία φυσική ουσία, ένας πολυσακχαρίτης που βρίσκεται σε φυτά και φρούτα κυρίως στο φλοιό και το κουκούτσι. Χρησιμοποιείται σε τρόφιμα για να δώσει μια ζελατινοειδή μορφή ή να δέσει το μίγμα, όπως συμβαίνει πχ στις μαρμελάδες.

Τι είναι ασκορβικό οξύ που διαβάζω στην ετικέτα; Είναι επικίνδυνο;

Όχι φυσικά. Το ασκορβικό οξύ είναι η χημική ονομασία της βιταμίνης C. Η ελληνική νομοθεσία ορίζει αυτήν την ονομασία για τη βιταμίνη C στις ετικέτες.

Εάν δω τη συσκευασία χτυπημένη ή ταλαιπωρημένη να την καταναλώσω;

Σου προτείνουμε να μην καταναλώνεις το προϊόν γιατί ενδέχεται να έχει ταλαιπωρηθεί σε κάποιο σημείο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της εταιρείας μας είναι στη διάθεσή σας 24ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για να μας αναφέρεις κάποιο τέτοιο περιστατικό. Καλέσε μας στο 800 11 680 68 από σταθερό χωρίς χρέωση ή στο 210 68 44 824 από κινητό με χρέωση.

Που παράγονται τα προϊόντα αυτά;

Παράγονται από τη Nestle France στο εργοστάσιο Arches, ένα εργοστάσιο υψηλών προδιαγραφών, εξειδικευμένο στην παραγωγή βρεφικών προϊόντων.

Ποια είναι οι διάρκεια ζωής τους;

9 μήνες.

Έχουν ζάχαρη;

Δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης. Περιέχουν μόνο φυσικά σάκχαρα, ένα μοναδικό πλεονέκτημα για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.

Έχουν γλουτένη;

Δεν περιέχουν γλουτένη. Αναγράφεται στην ετικέτα.

Που μπορώ να τα βρω;

Σε όλα τα σούπερ μάρκετ της περιοχής σας ή της πόλης σας, ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος και πόσους κωδικούς έχει. Στα μεγάλα καταστήματα συνήθως υπάρχουν όλες οι γεύσεις.

Που βρίσκεται η ημερομηνία λήξεως;

Στην μπροστινή πλευρά του προϊόντος.

Nestlé Έτοιμα Βρεφικά Γεύματα σε Βαζάκι

Το καπάκι στο βαζάκι έχει εσωτερικά μαύρα στίγματα- είναι λερωμένο κλπ.

Θα θέλαμε  να σας ενημερώσουμε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. 

Μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, όπου κατά τη διάρκεια του γεμίσματος  το προϊόν έρχεται σε επαφή με το  εσωτερικό του καπακιού και στη συνέχεια  κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστείρωσης στεγνώνει δημιουργώντας αυτή την κρούστα, έτσι εμφανίζεται  το φαινόμενο που συναντήσατε. 

Πού μπορώ να βρω Έτοιμα Βρεφικά Γεύματα Nestlé;

Σε όλα τα Supermarket της περιοχής σας ή της πόλης σας, ανάλογα όμως με το μέγεθος του καταστήματος και πόσους κωδικούς έχει. Στα μεγάλα καταστήματα συνήθως υπάρχουν όλες οι γεύσεις.

Που βρίσκεται η ημερομηνία λήξεως;

Περιμετρικά του καπακιού.

Πόσο πρέπει να τρώει το παιδί μου από το βαζάκι; Όλο ή το μισό;

Πρέπει να ρωτήσετε τον παιδίατρο σας που παρακολουθεί το παιδί σε σχέση με την σωματική του ανάπτυξη. 

Πώς μπορώ να το ζεστάνω;

Σε μπεν μαρί (λίγο νερό σε κατσαρολάκι και τοποθέτηση του βαζακίου μέσα σε αυτό).

Σε φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα ανάλογα με τον φούρνο σας.

Ποιες είναι οι ποικιλίες στα βαζάκια;

 -Μπανάνα- Μήλο - Πορτοκαλί
 -Μπανάνα- Πορτοκάλι- Μπισκότο- Μήλο
 -Κοκτέιλ 4 Φρούτων
 
 
 -Μοσχάρι- Λαχανικά
 -Κοτόπουλο- Ρύζι- Λαχανικά
 -Λαχανικά- Κοτόπουλο

Πόσες μέρες μπορεί να μείνει ανοιχτό το βαζάκι;

Μέσα στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί 48 ώρες (το αναφέρει επάνω η συσκευασία).

Περιέχουν ζάχαρη?

Όχι. Κανένα βαζάκι φρούτων ή χυμών δεν έχει ζάχαρη. Αναγράφεται και στη συσκευασία. Περιέχει μόνο τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων.

Από πότε μπορεί να τρώει το μωρό μου παιδικές τροφές σε βαζάκια (έτοιμα γεύματα - φρούτα) ;

Κοκτέιλ 4 Φρούτων από 4 μηνών

Μπανάνα-Πορτοκάλι-Μπισκότο-Μήλο από 4 μηνών

Μήλο-Μπανάνα-Πορτοκάλι από 4 μηνών

 

Κοτόπουλο-Ρύζι-Λαχανικά από 6 μηνών

Μοσχάρι-Λαχανικά από 6 μηνών

Κοτόπουλο-Λαχανικά από 6 μηνών

Εγγραφή στο Nestlé Baby Club

Έχω εγγραφεί στο Nestlé Baby Club και θα ήθελα να προσθέσω και άλλες πληροφορίες όπως για παράδειγμα να προσθέσω παραπάνω από ένα παιδιά, να προσθέσω διεύθυνση κλπ. Πώς μπορώ να το κάνω;

Για να αλλάξετε τις πληροφορίες του προφίλ σας, απλά κάνετε είσοδο με το email και τον κωδικό σας και μετα πατήστε στο εικονίδιο με το ανθρωπάκι πάνω δεξιά της σελίδας. Μετά επιλέξτε επεξεργασία πλήρους προφίλ ή ρυθμίσεις λογαριασμού

Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω εγγραφεί στο Nestlé Baby Club;

Για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας ελέγξτε τα email σας. Θα πρέπει να έχετε λάβει email επιβεβαίωσης εκεί.

Δεν μπόρεσα να βρω απάντηση για την ερώτηση μου εδώ τι μπορώ να κάνω;

Μπορείτε να βρείτε όλους τους δυνατούς τρόπους επικοινωνίας μαζί μας σε αυτή τη σελίδα: https://www.nestlebaby.gr/contact

Βρεφικές Κρέμες

Ρυζάλευρο Βανίλια: Όταν βάζω όλη μαζί την ποσότητα το τελικό προϊόν σβολιάζει. Τι να κάνω;

Για τέλεια υφή να βάζετε πρώτα το νερό και μετρά λίγη - λίγη την κρεμά. Για ακόμη καλυτερη υφη ανακατευετε με πιρουνι. Το ρυζαλευρο βανιλια εχει την ιδανικη υφη για την μεταβαση από την διατροφη με γαλα στην στερεα τροφη και δεν περιεχει πρόσθετη ζάχαρη. Το νερό αφού βράσει, θα πρέπει να το αφήσετε ώστε να γίνει χλιαρο πριν προσθεσετε την κρεμα.

Sinlac: Πού μπορώ να το προμηθευτώ;

Μόνο στα φαρμακεία  

Ποιες κρέμες καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ;

Οι βρεφικές κρέμες Nestlé δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ

Sinlac: Πότε προτείνει ο γιατρός την κρέμα;

Η κρέμα συστήνεται όταν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών στην οικογένεια η όταν το μωρό έχει διεγνωσμένη αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, γλουτένη, λακτόζη, σόγια. Η κρέμα δεν περιέχει γάλα, σόγια ή γλουτένη και έχει μόνο φυτικές πρωτεΐνες καθώς περιέχει φύτρο χαρουπιού.

Με τη Farine Lactee μπορώ να παρασκευάσω γλυκό για το παιδί μου;

Σκοπός δεν είναι  η παρασκευή γλυκισμάτων αλλά η δημιουργία  βρεφικής τροφής για το παιδάκι σας. Για  διαφορετική χρήση από αυτή που προορίζεται πρέπει να το δείτε ενδεχομένως με τον παιδίατρο  που είναι υπεύθυνος για τη διατροφή του παιδιού σας.

Υπάρχουν βρεφικές κρέμες για τη δυσκοιλιότητα;

Δεν έχουμε κρέμες για τη δυσκοιλιότητα , θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας.

Επιδόρπια Γάλακτος Neslac (Πλαστικά Κυπελλάκια)

Πού μπορώ να βρω τα Επιδόρπια Γάλακτος Neslac;

Σε όλα τα Supermarket της περιοχής σας ή της πόλης σας, ανάλογα όμως με το μέγεθος του καταστήματος και πόσους κωδικούς έχει. Στα μεγάλα καταστήματα συνήθως υπάρχουν όλες οι γεύσεις.

Πού βρίσκεται η ημερομηνία λήξεως;

Είναι εκτυπωμένη πάνω στα αλλουμινόφυλλα του κάθε κυπέλλου, και φαίνεται από το "παράθυρο" στο κάτω αριστερά σημείο της μπροστινής όψης.

Πόσες μέρες μπορεί να μείνει ανοιχτό το επιδόρπιο γάλακτος?

Αφού ανοιχτεί διατηρείται στο ψυγείο για 24 ώρες (το αναφέρει επάνω η συσκευασία)

Ποιες είναι οι ποικιλίες στα επιδόρπια?

Βανίλια

Μπισκότο

Από ποτέ μπορεί να το τρώει το μωρό μου;

Επιδόρπιο Γάλακτος Βανίλια από 6 μηνών

 

Επιδόρπιο Γάλακτος Μπισκότο από 6 μηνών

Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.