Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Μοιράσου το Άρθρο
X
Τι είναι η μέθοδος UHT;

Τι είναι η μέθοδος UHT;

 

UHT είναι τα αρχικά των λέξεων Ultra High Temperature, δηλαδή μέθοδος υψηλής θερμικής επεξεργασίας. 

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 20th, 2017

Η επεξεργασία αυτή περιλαμβάνει τη θέρμανση του γάλακτος σε υψηλή θερμοκρασία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να καταστραφούν όλοι οι πιθανοί παθογόνοι μικροοργανισμοί (η λεγόμενη παστερίωση) ενώ παράλληλα να  διατηρήσει αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του γάλατος. Ένα γάλα που έχει παραχθεί με τη μέθοδο αυτή μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε ειδικές συσκευασίες και να μείνει εκτός ψυγείου εάν και εφόσον δεν ανοιχτεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα δηλαδή από το φρέσκο γάλα, απλά ικανοποιεί τις ανάγκες πολλών ανθρώπων που θέλουν να αποθηκεύσουν το γάλα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Από τον Ιωσήφ Αλεξανδρίδη

Περισσότερα

Nestlé Baby Club

Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.

  • Κάνε την εγγραφή σου στο Nestlé Baby Club!
  • Ενημερώσου άμεσα όταν υπάρχουν προωθητικές ενέργειες με δείγματα για να δοκιμάσεις τα προϊόντα μας.
  • Πρόσβαση σε βοηθήματα, όπως εβδομαδιαίο ημερολόγιο τοκετού, εργαλείο ονοματοδοσίας, κ.α.
  • Όσα θέλεις να γνωρίζεις για την εγκυμοσύνη και το μεγάλωμα του μωρού, σε αναλυτικά άρθρα, οργανωμένα ανά στάδιο ανάπτυξης.

Εγγραφή

Σχετικά