Αλλεργία - Χαρακτηρισμός:
Ως αλλεργία χαρακτηρίζεται κάθε υπερβολική και ακραία αντίδραση του ανοσοποιητικού σε υπό φυσιολογικέ συνθήκες ακίνδυνες ουσίες (όπως η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος).
Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιλαμβάνεται, λανθασμένα, την ακίνδυνη ουσία ως απειλή και ξεκινά έναν βίαιο μηχανισμό αντίδρασης, προκαλώντας έτσι τα αλλεργικά συμπτώματα. Μόλις το ανοσοποιητικό εκτεθεί σε κάτι αλλεργιογόνο, το συγκρατεί στη μνήμη του και το αναγνωρίζει από κει κι έπειτα. Αν όμως το ανοσοποιητικό έχει ευαισθητοποιηθεί σε μία ουσία, η κάθε επαφή με το αλλεργιογόνο θα οδηγεί σε αλλεργική αντίδραση.
Είναι γνωστό από καιρό ότι ξένες πρωτεΐνες, όπως αυτές που περιέχονται στο αγελαδινό γάλα, μπορούν να προξενήσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Το αγελαδινό γάλα, συγκεκριμένα, περιέχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα αλλεργιογόνων από το μητρικό γάλα.
Το μητρικό γάλα αντίθετα, πέρα από το ότι χαρακτηρίζεται από χαμηλή αλλεργιογόνο δράση, θωρακίζει γενικότερα τον οργανισμό του μωρού, μειώνοντας την ευαισθησία του στις αλλεργιογόνες ουσίες και ενισχύοντας την ανοχή σε αλλεργιογόνα
Γίνε τώρα μέλος και μάθε ό,τι χρειάζεσαι για την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του μωρού σου.
EMAIL ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ
Με περιεχόμενο ειδικά διαμορφωμένο από τους ειδικούς μας, από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μέχρι και το τρίτο έτος του μωρού σου.
Συμβουλές μόνο για σένα
Απευθύνσου σε Επαγγελματίες Υγείας μέσω webinars ή ρώτα τη γνώμη του διατροφολόγου μας.
Δωρεάν δείγματα
Επιλεγμένων προϊόντων από την πλουσιότερη σειρά βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα.
Διαδραστικές εφαρμογές
Που σε καθοδηγούν κάθε στιγμή σε αυτό το μοναδικό ταξίδι.