Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Μοιράσου το Προϊόν
X

NAN OPTIPRO

Νestlé NAN OPTIPRO Η.Α. 2

Υποαλλεργικό γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας σε σκόνη. Από τον 6ο μήνα. 

 

 

Το Nestlé NAN H.A. 2 είναι ειδικά μελετημένο γάλα για βρέφη από 6 μηνών και πάνω, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης κατά την κρίσιμη περίοδο του απογαλακτισμού. Σε περίπτωση που το μωρό σας έχει διαγνωσμένη αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, μη χρησιμοποιείτε το ΝΑΝ Η.Α. 2 χωρίς τη συμβουλή του παιδιάτρου σας. Η αλλαγή σε άλλο βρεφικό γάλα ή απλό αγελαδινό γάλα πρέπει να γίνεται κατόπιν ιατρικής συμβουλής. 

Περιέχει:

  • Ενεργείς καλλιέργιες Bifidus που φυσιολογικά υπάρχουν στην εντερική χλωρίδα.
  • Ειδικό μίγμα μερικώς υδρολυμένων πρωτεινών που μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης αλλεργίας στο γάλα. 
  • Δύο απαραίτητα λίτρα οξέα που βρίσκονται και στο μητρικό γάλα. 

Τι είναι η αλλεργία;

Αλλεργία είναι η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε κάποια ουσία, η οποία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι αβλαβής.

Υπάρχουν πολλές πιθανές εκδηλώσεις της αλλεργίας, όπως το έκζεμα, το άσθμα, το αλλεργικό συνάχι και οι τροφικές αλλεργίες. Στη βρεφική ηλικία εμφανίζονται συχνότερα το έκζεμα και οι τροφικές αλλεργίες. Στα βρέφη με οικογενειακό ιστορικό αλλεργίας, το έκζεμα συχνά αποτελεί την αφετηρία για την εμφάνιση άλλων αλλεργικών παθήσεων σε μεταγενέστερη ηλικία.

Πόσο συχνά είναι τα περιστατικά αλλεργίας;

O σύγχρονος τρόπος ζωής είναι ένας σημαντικός παράγοντας που έχει οδηγήσει στον τριπλασιασμό των περιστατικών αλλεργίας τα τελευταία 15 χρόνια, σε ορισμένες αστικές περιοχές.

Οι αλλεργίες έχουν την τάση να είναι κληρονομικές. Υπολογίζεται ότι ένα στα τέσσερα νεογέννητα είναι πολύ πιθανό να αναπτύξει αλλεργίες.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το μωρό μου;

Οι αλλεργίες μπορούν να προληφθούν μέσω της σωστής διατροφής των βρεφών αλλά και της αποφυγής περιβαλλοντικών παραγόντων που τις προκαλούν. Ορισμένες πρωτεΐνες που υπάρχουν στα τρόφιμα μπορεί να λειτουργήσουν ως πιθανά αλλεργιογόνα. Στα βρέφη, η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος αποτελεί συνηθισμένο παράγοντα ανάπτυξης αλλεργίας. Τα μωρά που δε θηλάζουν αποκλειστικά και τρέφονται με κοινό βρεφικό γάλα, εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης αγελαδινού γάλακτος. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργίας στο παιδί.

Ο θηλασμός αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης κατά των αλλεργιών

Τα μωρά που θηλάζουν έχουν, κατά μέσο όρο, λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες, σε σύγκριση με τα μωρά που τρέφονται με κοινό βρεφικό γάλα, το οποίο περιέχει άθικτη πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος. 

Για τα μωρά που δε θηλάζουν αποκλειστικά, οι ερευνητές και οι παιδίατροι έχουν αναπτύξει μια διαδικασία που διασπά την πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ανάπτυξης αλλεργίας4-6. Οι πρωτεΐνες που προκύπτουν από αυτήν τη διαδικασία αναφέρονται ως υποαλλεργικές πρωτεΐνες και τα βρεφικά γάλατα που έχουν υποστεί αυτή την επεξεργασία ονομάζονται υποαλλεργικά ή Η.Α. (HypoAllergenic).

 

 

Συστατικά

Λακτόζη, φυτικά έλαια (ηλιέλαιο υψηλής περιεκτικότητας σε ελαϊκό οξύ, ηλιέλαιο, κοκκόλιπος, κραμβέλαιο, ελαϊνη φοινικελαίου, έλαιο Mortierella alpina πλούσιο σε ARA), άμυλο πατάτας, μαλτοδεξτρίνη, πρωτεϊνη ορού γάλακτος, φωσφορικό ασβέστιο, χλωριούχο μαγνήσιο, υδροξείδιο του καλίου, φωσφορικά άλατα του ασβεστίου, L-αργινίνη, χλωριούχο κάλιο, ιχθυέλαιο, χλωριούχο νάτριο, κιτρικό οξύ, L-φαινυλαλανίνη, υδροξείδιο του νατρίου, L-ιστιδίνη, βιταμίνη C, L-τυροσίνη, θρυψίνη, θειικός σίδηρος, θειικός ψευδάργυρος, καλλιέργεια bifidus, παντοθενικό ασβέστιο, νιασίνη, Βιταμίνη Ε, Θειικός χαλκός, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β6, θειικό μαγγάνιο, ιωδιούχο κάλιο, Φολικό οξύ, σεληνιούχο νάτριο, Βιταμίνη D3, Βιταμίνη Κ1, βιταμίνη B12, βιοτίνη

Aλλεργιογόνα

Πρωτεϊνη υγρού γάλακτος, λακτόζη, ιχθυέλαιο.

Διατροφικός Πίνακας

Μέση ανάλυσηΑνά 100ml
Ενέργεια 67.00kcal
Ενέργεια 279.66kj
Λιπαρά Εκ Των Οποίων3.08g
Κορεσμένα0.84g
Υδατάνθρακες Εκ Των Οποίων 8.54g
Σάκχαρα5.56g
Πρωτεΐνες1.27g
Αλάτι0.08g
Βιταμίνες & Ανόργανα Συστατικά
Βιταμίνη Α 69.17μg
Βιταμίνη D 0.92μg
Bιταμίνη Ε 1.25μg TE
Βιταμίνη Κ 5.29μg
Βιταμίνη C 10.85mg
Βιταμίνη Β1 0.07mg
Βιταμίνη Β2 0.15mg
Νιασίνη0.72mg
Bιταμίνη B6 0.05mg
Φολικό οξύ 10.99μg
Βιταμίνη Β12 0.17μg
Βιοτίνη1.49mg
Παντοθενικό οξύ 0.69mg
Νάτριο30.38mg
Κάλιο56.96mg
Χλώριο50.18mg
Ασβέστιο57.51mg
Φώσφορος31.60mg
Μαγνήσιο6.78mg
Σίδηρος0.99mg
Ψευδάργυρος0.60mg
Χαλκός0.05mg
Μαγγάνιο14.92μg
Φθόριοless than 8.10μg
Σελήνιο2.54μg
Ιώδιο9.49μg
Άλλες Θρεπτικές Ουσίες
DHA5.70mg
ARA5.70mg
Λινολεικό οξύ 0.46g
α- Λινολενικό οξύ56.96mg
Λακτόζη5.43g
Ca/ P

Σημαντική Υπενθύμιση: 

Ο καλύτερος τρόπος να ταΐσεις ένα μωρό είναι να το θηλάσεις, αφού το μητρικό γάλα προσφέρει ιδανική ισορροπημένη διατροφή και προστασία εναντίον ασθενειών για το μωρό σου. Ο θηλασμός προσφέρει επίσης πολλά μη διατροφικά οφέλη όχι μόνο για το μωρό σου αλλά και για εσένα. Συνιστούμε να μιλήσεις με τον παιδίατρο σου όταν αποφασίζεις για τον τρόπο που θα ταΐσεις το μωρό σου. Επαγγελματική καθοδήγηση πρέπει επίσης να αναζητήσεις για την προετοιμασία και τη διατήρηση του μητρικού θηλασμού. Εάν επιλέξεις να θηλάσεις, είναι σημαντικό να έχεις μία υγιή, ισορροπημένη διατροφή.

Το βρεφικό γάλα έχει σκοπό να αντικαταστήσει το μητρικό γάλα όταν οι μητέρες επιλέξουν να μη θηλάσουν ή όταν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να το κάνουν. Η απόφαση να μη θηλάσεις, ή να εισάγεις μερική σίτιση με μπιμπερό, θα μειώσει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο επιλέξεις να μη θηλάσεις, θυμήσου ότι αυτή η απόφαση μπορεί να είναι δύσκολο να αντιστραφεί. Χρησιμοποιώντας ένα βρεφικό γάλα έχει επιπλέον κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το βρεφικό γάλα πρέπει πάντα να προετοιμάζεται, να χρησιμοποιείται και να αποθηκεύεται όπως υποδεικνύεται στην ετικέτα, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι στην υγεία του μωρού.

Προειδοποίηση: Προετοιμάζετε ένα μόνο γεύμα κάθε φορά. Ταΐστε αμέσως το μωρό σας και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες. Μην κρατάτε την τροφή που περίσσεψε. Κατά τη διάρκεια του γεύματος κρατάτε πάντοντε το βρέφος σε όρθια θέση στην αγκαλιά σας. Έτσι θα αποφύγετε τη πιθανότητα πνιγμού. Μόλις το βρέφος μεγαλώσει αρκετά, αντικαταστήστε το μπιμπερό με βρεφικό κύπελλο.

Άβραστο νερό, άβραστα θήλαστρα ή μη σωστή αραίωση μπορούν να έχουν αρνητική επίπτωση στην υγεία του παιδιού. Μη σωστή αποθήκευση, χρήση, προετοιμασία ή μη σωστό τάισμα μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία του μωρού σας.                                                                    

Ανασύσταση: 100ml= 13,6g σκόνης + 90ml νερού.                                            

Μία μεζόυρα ΝΑΝ ΗΑ2 = 4,52g