Μοιράσου το Άρθρο
X
Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

9η Εβδομάδα Κύησης - 1ο Τρίμηνο

Δυο καρδιές χτυπάνε σαν μία! Αυτό που άκουγες μέχρι τώρα στα τραγούδια, τώρα το ζεις!

Δευτέρα, Φεβρουάριος 4th, 2019

Το Nestlé Baby & me είναι δίπλα σου
Βρες ό, τι ψάχνεις!
Γίνε τώρα μέλος, και ανακάλυψε περισσότερα για την ομορφότερη περίοδο της ζωής σου σε κάθε στάδιο.

Η ανάπτυξη του μωρού:

Πλέον το μωρό σου έχει διαμορφώσει όλα του τα όργανα, καθώς και τη γεύση του. Στον υπέρηχο που θα πραγματοποιηθεί την ένατη εβδομάδα κύησης, ο γιατρός σου θα το μετρήσει με δύο τρόπους: Από την κορυφή του κεφαλιού ως τον κόκκυγα και από την κορυφή του κεφαλιού ως τις φτέρνες! Βλέφαρα θα καλύψουν τα μάτια του και στη θωρακική κοιλότητα το διάφραγμα θα διαχωρίσει την καρδιά και τους πνεύμονες από την πεπτική οδό. Η καρδιά χτυπάει σε ακόμη πιο έντονο ρυθμό, μεταξύ 110 και 160 bpm (χτύποι ανά λεπτό), πολύ πιο έντονα από τη δική σου και ίσως να χτυπάει ακόμη πιο γρήγορα σε περίπτωση που ο οργανισμός σου παράγει αδρεναλίνη. Προσπάθησε λοιπόν να μην αγχώνεσαι- ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι και πολύ σημαντικό!

Τι συμβαίνει στο σώμα σου:

Ίσως ακόμη δεν καταλαβαίνουν όλοι ότι η κοιλίτσα σου έχει μεγαλώσει. Αλλά πίστεψέ μας, συμβαίνουν πάρα πολλά στο σώμα σου! Τόσα όργανα αναπτύσσονται στο μωρό σου και πολλά ακόμη ξεκινούν να μεγαλώνουν τώρα. Θα αισθάνεσαι κούραση, κάτι που είναι πολύ λογικό, μιας και μέσα σου μεγαλώνει ένας άνθρωπος!

Η διατροφή σου:

Να το ξαναπούμε κι ας γινόμαστε κουραστικοί. Η λέξη κλειδί και σε αυτή την εβδομάδα κύησης είναι μία: νερό. Το αμνιακό υγρό, ανάλογα με την εβδομάδα κύησης, αποτελείται κυρίως από νερό και είναι σχεδόν το 80% του μωρού σου! Για να παραμείνει λοιπόν ο όγκος του ίδιος, πίνε νερό.  Εκτός από αυτό, βοηθάς τα νεφρά σου να ξεφορτωθούν με ευκολία όλα τα «απόβλητα» του μωρού και τα δικά σου. Τέλος, αν εξακολουθείς να έχεις εμετούς ή κάνει πολλή ζέστη, χρειάζεσαι επιπλέον ενυδάτωση.
Υπολόγισε ότι χρειάζεσαι ημερησίως περίπου 1,5 λίτρο νερό σε κανονικές θερμοκρασίες και λίγο παραπάνω αν κάνει ζέστη. Φρόντισε επίσης να αποφεύγεις το αλκοόλ και να περιορίσεις όσο μπορείς το τσάι και τον καφέ.

Extra tips:

«Έπινα μπύρα χωρίς να ξέρω ότι είμαι έγκυος. Έχω βάλει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού μου;» 


Αν είχες κι εσύ αυτή την απορία, τότε μάθε ότι μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί πριν μάθεις ότι είσαι έγκυος, δεν είναι ικανά να βλάψουν το μωρό σου. Γενικότερα όμως, θα πρέπει να αποφεύγεις το αλκοόλ για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σου. Έτσι, μειώνεις τις πιθανότητες να είναι εξαρτημένο το μωρό σου από αυτό, τις πιθανότητες αποβολής ή πρόωρου τοκετού, καθώς και τον κίνδυνο να γεννηθεί το μωρό σου με χαμηλότερο βάρος από το κανονικό.

Περισσότερα

Επίλεξε μια συγκεκριμένη εβδομάδα

Σχετικά
Αξιολογήσεις Άρθρου
Αναζήτηση

Ακόμη δεν βρήκες
αυτό που ψάχνεις;

Ψάξε τη νέα μας μηχανή αναζήτησης. Έχουμε πάντα κάτι για σένα.